Gelderse Federatie St. Hubertus

Nieuwsarchief

Archief van juni 2012

Landjuweel 2012: Ridders ontmoeten schutters in Doornenburg

18 juni 2012

Op zondag 1 juli 2012 vindt in Doornenburg het grootse schuttersevenement het “Landjuweel” plaats. Het Landjuweel is een samenkomst van tientallen schutterijen en gilden van binnen en buiten Gelderland. Het Landjuweel wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en is het lustrumfeest van de Gelderse Federatie van Schuttersgilden en Schutterijen St. Hubertus. Dit jaar hebben 40 gilden en schutterijen uit binnen- en buitenland zich aangemeld voor deelname. Op www.landjuweel2012.nl is te vinden welke gilden en schutterijen naar Doornenburg komen.

Gilden feesten Huissen 23 en 24 juni

18 juni 2012

23 EN 24 JUNI GILDEN FEESTEN HUISSEN

Het beleg en ontzet in een nieuw jasje gestoken

De belangrijkste dagen voor de beide Huissense Gilden zijn de herdenking van het beleg en ontzet uit 1502 op zaterdag 23 juni, gevolgd door het koning- en vogelschieten op zondagdag 24 juni.

Schuttersfeest ‘valt in water’

6 juni 2012

Bron: De Gelderlander. KEKERDOM – Het 40-jarige jublieumfeest van de schutterijkring Rijk van Nijmegen – De Betuwe, dit weekend in Kekerdom, heeft zondag geen geluk met het weer. Vanwege de regen is de optocht vanuit het dorp afgelast. Het vaandelzwaaien vond wel doorgang en ook de majorettes deden hun best. Op het jubileumfeest komen 19 […]