Gelderse Federatie St. Hubertus

Nieuws

Gelderse Kampioenschappen Vendelen Indoor

Schuttersgilde “Vrede en Vriendschap” Herwen organiseerde in samenwerking met de De Federatie van Gelderse Schuttersgilden en Schutterijen St. Hubertus de jaarlijkse terugkerende Gelderse Kampioenschappen Vendelen Indoor.

Ditmaal voor de tweede keer in hun bestaan, nl. 2004 en heden. Deze kampioenschappen werden gehouden in Dorpshuis/Sporthal “de Cluse”.
Er hebben z’n 37 Schutterijen deelgenomen aan het evenement met een aantal van ± 375 Vendeliers. Door de grote getale van deelname door jeugd blijkt wel dat vendelen ook populair is onder de jeugd.

Na de opening met toespraken, vlaggen hijsen en het volkslied werd er om 09.30 uur aanvang gemaakt met de wedstrijden.  Het schouwspel werd de gehele dag gade geslagen door vele bezoekers, de gehele dag waren de tribunes/zitplaatsen goed tot vol bezet.
De dag één groot kleurrijk spektakel, met spanning en strijd.

Alles is terug te vinden op de vele gemaakte foto’s en video’s, met vreugde en verdriet. De uitslagen tellen mee in de promotie en degradatie naar de verschillende klasse.
De namen van de Gelderse Kampioenen ontbreken nog, deze zijn wel binnenkort elders terug te vinden op “Schuttersnet”.

De prijsuitreiking was rond 17.30 uur. 

Schuttersgilde “Vrede en Vriendschap” Herwen bedankt voor de geweldige verzorging/organisatie, we zien elkaar weer volgend jaar bij Schutterij De Eendracht Wehl op zondag 7 april, GKVI 2013.

Ab Reuling