Gelderse Federatie St. Hubertus

Nieuws

Geslaagd concours schuttersfederatie in Duiven

Bron: De Gelderlander.

Geslaagd concours schuttersfederatie in Duiven

Het concours werd gehouden op het terrein aan de Veldstraat in Duiven. Er deden 28 schutterijen en gilden mee met ongeveer 2.500 schutters.

Bij stralend weer liepen de verenigingen mee aan de marswedstrijd (2,6 kilometer door Duiven-Zuid) en met het defilé. Verder werden onder andere muziekwedstrijden en majorettewedstrijden gehouden. Er waren jeugdactiviteiten, koningschieten en vogelknuppelen.

“Het is de afsluiting van het schuttersjaar in Gelderland”, zegt Wim Sanders, voorzitter van de Gelderse schuttersfederatie Sint Hubertus.
“Deze aflevering werd uitstekend georganiseerd door de Kring Liemers en door schuttersvereniging Onderling Genoegen.”

St. Isidorus

Schutterij Sint Isidorus Oud-Dijk op het Federatief Concours met bielemannen,
die op klompen lopen. Foto: DG

John van Londen uit Keijenborg federatiekoning.

John en Jolanda van Londen

De nieuwe federatiekoning John van Londen en zijn vrouw Jolanda. Foto: Ab Reuling

John van Londen is op het jaarlijks concours van de Gelderse schuttersfederatie Sint Hubertus federatiekoning geworden.
Dit concours werd zondag in Duiven gehouden. John van Londen komt van schutterij Sint Jan uit Keijenborg. Zijn vrouw Jolanda is federatiekoningin geworden bij het vogelknuppelen.

Het concours was georganiseerd door schutterij Onderling Genoegen in Duiven, in samenwerking met de kring Liemers. Er werden tal van wedstrijden gehouden, onder andere voor bielemannen, majorettes en muziekverenigingen. Tevens was er koningschieten, jeugdkoningschieten vendel en muziekwedstrijden en vogelknuppelen voor de vrouwen.

Maaike Thijssen uit Groesbeek Jeugd federatiekoningin

Ook voor de jeugd was er jeugdkoningschieten. Omdat het schieten op de vogel wat moeizaam ging, gingen de jeugdige , de strijd met elkaar aan bij het schieten op de kaart.  De strijd en spanning onder elkaar was erg groot. Na een spannende strijd mocht Maaike Thijssen zichzelf de nieuwe JeugdKoningin noemen.

Maaike Thijssen

Maaike Thijssen Schutterij St. Hubertus uit Groesbeek.
Foto: B. Smit