Gelderse Federatie St. Hubertus

Nieuws

Primeur voor Schutterij EMM Groessen

Hieronder treft u een link aan van uitzending Omroep Gelderland en een link naar de Gelderlander.

http://www.omroepgelderland.nl/web/programmas/tv/tv-gelderland-nieuws-4.htm?dbid=931&typeofpage=73787

http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/emm-trapt-af-in-schuttersmuseum-1.3733487

Nieuwsbrief Liemers Museum

—————————————————————————————————————————

Groessense vereniging exposeert twee maanden in Liemers Museum.

Schutterijen zijn verenigingen met veel traditie. Het is mooi dat er een plek is waarin we een stukje van de rijke historie van het schuttersleven kunnen aanschouwen. Het is nog mooier dat we als Groessense vereniging hier onze eigen geschiedenis kunnen laten zien. Het past in de visie dat we ons als EMM meer willen laten zien aan het publiek.

Er is een selectie gemaakt van foto’s en unieke historische documenten en attributen die we laten zien, verder zal ook de film van het concours van drie jaar geleden doorlopend vertoond worden.

De expositie wordt op 1 april (Tweede Paasdag) in stijl geopend, om 12.00 uur vertrekt Schutterij EMM vanaf het kermisterrein aan de Oude Doesburgseweg, marcherend door de binnenstad, naar de Kerkstraat. Daar wordt op traditionele wijze de expositie geopend.

De expositie van EMM Groessen is te bezoeken in de maanden april en mei. Het Liemers Museum is van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Op Eerste Pinksterdag is het museum gesloten, op Tweede Pinksterdag gaan de deuren wel open. Kinderen tot 17 jaar en houders van een Museumkaart mogen gratis naar binnen. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 4 euro. Meer informatie: www.liemersmuseum.nl.