Gelderse Federatie St. Hubertus

Nieuws

Verslag Kringdag Montferland 2013

Afgelopen zondag 21 april 2013 organiseerde Schutterij St. Jan uit Kilder de Kringdag Montferland. Schutterskring Montferland bestaat uit 14 verenigingen.  Ieder jaar in april organiseert een vereniging de Kringdag. Een dag waarin wedstrijden plaats vinden maar waarbij altijd de gezelligheid voorop zal staan.

Zo’n 800 schutters kwamen naar Kilder.  Rob Hendriks, VZ van St Jan: “ De Kringdag is een jaarlijks evenement voor alle schutterijen uit de gemeente. Een dag om te verbroederen. En dat zie je ook gebeuren. Iedereen kent elkaar en praat met elkaar.”

De dag begon voor iedereen vroeg. Om 09.15 uur  was er een  Heilige mis in de St Jan de Doperkerk. Na deze geweldige mis was het rond de klok van 10.30 uur, de ontvangst van de Koningsparen en genodigden in het Kelrehuus. Met aansluitend koffietafel en het aanbieden van de erewijn.

Vanaf 12.00 uur startte vanaf het voetbalveld de Mars- en Defiléwedstrijden door het dorp.
Bij de St Jan de Doperkerk werd de Defiléwedstrijd afgenomen. Dit was een mooi schouwspel.

Rond 13.30 uur werd de officiële opening van de Kringdag,  op het Schuttersveld geopend met een gezamenlijke vendelhulde.

image-3778062 Vendelhulde Kringdag

Om 14.00 uur werd begonnen met de diverse wedstrijden. Na een dag gestreden te hebben vond er om 17.30 uur de prijsuitreiking plaats.

Irma Steenkamp Loil Vooruit
1e vrouwelijke Ruiter kringkoning gemeente Montferland 2013

Irma Steenkamp van Schuttersgilde Loil Vooruit

Alle uitslagen staan op de site.