Gelderse Federatie St. Hubertus

Nieuws

Voordracht Bernie van Lierop tot nieuwe federatiesecretaris OLS

Bron:  Marion Minten — Omroep Venray

Van Lierop

Zaterdag 5 oktober zal Bernie van Lierop (38) worden voorgedragen als de nieuwe federatiesecretaris van de Oud Limburgse Schuttersfederatie en zal daarmee
Jac van der Vorst gaan opvolgen.

Bernie van Lierop is bekend als voorzitter van de Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray en bondssecretaris van de Schuttersbond Juliana.

Bernie van Lierop is geboren en getogen in Venray, waar hij in 1975 het levenslicht zag. Vanaf 1981 werd hij lid van de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan uit Venray in de functie van bordjesdrager. Diverse prijzen wist bij te bemachtigen in deze functie, met als hoogtepunt de eerste prijs tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest in Brunssum (1991).

Vanaf 1994 zit hij in de organisatie van de Schutterscombinatie Noord-Limburg en in 1998 trad hij toe binnen het bondsbestuur van de schuttersbond Juliana, waar hij de functie van bondssecretaris ging vervullen, enkele jaren later kwam hier het penningmeesterschap bij.

Deze beide functies bekleedt hij tot op de dag van heden nog steeds. Binnen de eigen schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray trad hij in 2001 toe tot het bestuur van deze schutterij in de functie van vicevoorzitter om vervolgens vanaf 2004 de voorzittershamer over te nemen en deze wordt nog immer gehanteerd. Vanwege deze functies kwam hij ook natuurlijk in aanraking met de overkoepelende Oud Limburgse Schuttersfederatie.

In 2003 werd hij door Frans Wolters benaderd om de functie van webmaster van de federatie te willen invullen, wat werd gedaan. In de afgelopen jaren heeft Bernie van Lierop zich binnen het schutters- en gildewezen geprofileerd.

Hij verzorgde enkele jaren de contacten met de pers rondom een Oud Limburgs Schuttersfeest, is actief als voorzitter van de automatiseringscommissie van de Oud Limburgse Schuttersfederatie en is ook actief binnen de redactieraad van het Limburgs Schutterstijdschrift, maar vooral voor velen is hij een vraagbaak omtrent het schutters- en gildewezen.

Dinsdag in Venray Vandaag een interview met Bernie.