Gelderse Federatie St. Hubertus

Verenigingsnieuws

Schutterij EMM 120 jaar op 24 mei 2014

UITNODIGING

Schutterij Eendracht Maakt Macht (EMM) 120 jaar op 24 mei 2014.

Op 24 mei 2014 viert schutterij EMM haar 120 jarig bestaan.
In de 120 jaar is er veel veranderd maar de naam wordt nog steeds met trots gedragen.
Het bestuur heeft er voor gekozen om het 120 jarig bestaan niet met een concours of diverse officiële plichtplegingen in te vullen. Wij willen met en onder elkaar met alle schutters, leden en allen die schutterij EMM een warm hart toedragen het vieren. Overdag willen wij graag dit feest vieren met leden die gezien leeftijd of andere redenen niet meer zo vaak komen ontvangen. Er zal overdag koning geschoten worden tussen alle oud-koningen en hij die de vogel eraf haalt zal die dag dan ook KONING der KONINGEN zijn.

Tentoonstelling 120 jaar schutterij E.M.M.

De schuttersroad is al enkele weken drukdoende een tentoonstelling samen te stellen. Dit doen ze in samenwerking met het Liemers schuttersmuseum. Tijdens deze tentoonstelling zullen diverse attributen, uniformen, vaandels waaronder ook het pauselijke vaandel, foto’s en bewegende beelden te zien zijn. Oud koningszilver en vele bokalen en medailles uit vroegere jaren worden aan de bezoekers getoond.

Dat schutterij Eendracht Maakt Macht een rijke historisch en cultureel verleden heeft wordt door het bezoeken van deze tentoonstelling nog eens duidelijk. Dit alles geeft aan dat velen voor ons hebben bijgedragen en gewerkt om dit in stand te houden. Daarom is het o zo belangrijk dat deze tradities en gebruiken ook in de toekomst gewaarborgd blijven.

We gaan dan ook samen en  met medewerking van het Liemers schuttersmuseum hier aan werken en een scholen project opzetten. Dit zal gebeuren in samenwerking met de leerkrachten van de Martinusschool in Oud-Zevenaar.

Deze dag staat in het kader van “EMM deur de jaore hen”.

Dagprogramma:

10.30 uur: Zaal open en ontvangst belangstellenden

11.00 uur: Opening van de dag met welkomstwoord voorzitter

11.15 uur: Opening tentoonstelling EMM door het oudste- en het huidig koningspaar

12.00 uur: Start schietwedstrijd voor “koning van de dag” door oud koningen en huidige koning

13.30 uur: Rondgang door Ooy met gehele kader en huidig en dag koningspaar

14.30 uur: Feestmiddag. Feest der herkenning. Op deze middag zal zowel muzikaal als

door presentatie door de vroegere ”Diekschuumers”  Theo Hoksbergen en Jos Aries

een stuk geschiedenis van EMM en Ooy aan ons voorbij trekken.

met muziek van “Kiep Movin

17.30 uur: Afsluiting middag sessie

Avondprogramma:

19.00 uur: Zaal open (wees op tijd gezien het programma)

19.45 uur: Aanvang programma met o.a. Parade door kader EMM en aansluitend feestavond

voor iedereen met muziek van “Kiep Movin”  welke de avond een ander muzikaal

programma ( jeugdiger) zal brengen dan op de middag

00.30 uur: Afsluiting